fbpx

Systemisch werken -aardse systemen en zielssysteem

systemisch werken

Zal hij dan stevig staan, zal hij goed kunnen wortelen, zal hij overleven, zal hij makkelijk groter groeien, zal hij zijn missie een mooie grote boom met knoppen, noten of vruchten worden, kunnen volbrengen?

In ons westerse leven leer je vooral het zichtbare te voeden en te zien: de buitenste ring. We ontwikkelen en voeden onszelf vooral om in dit leven zichtbaar stevig te kunnen staan.

Echter, zonder de binnenste ringen te integreren zal dat een bijna onmogelijke opgave zijn.

Tijdens de korte beroepsopleiding - Nieuw Systemisch Werken - leer je werken op - en daardoor inzicht krijgen in, het je herinneren van - je eigen oude zielssysteem, je eigen oude 'ringen'. Het herinneren draagt bij aan het dichterbij je levensmissie komen, beter weten wat je op aarde 'komt doen'.

De ervaringen en kwaliteiten uit vorige levens dienen als basis voor je levensopdracht in het hier en nu. Zie het maar als het verwerven van een baan. Mede doorslaggevend is toch vaak je opgedane werkervaring. Je levenservaring uit eerdere levens die nog in jouw ziel opgeslagen liggen, lag aan de basis van het vaststellen van je huidige levensopdracht en dienen toegelaten te worden om ook daadwerkelijk die levensopdracht te kunnen, mogen vervullen.

Tevens werk je op aardse systemen. De aardse systeem issues uiten zich in 4 gebieden:

  • Familie, gezin - je leert werken op blokkades in de generatielijn, issues van je verre voorouders
  • Het lichaam - je leert werken op fysieke klachten
  • De relatie - je leert meer over de spiegeling die partners elkaar geven en wat het brengt
  • De kinderen - de spiegelende rol van kinderen staat hier centraal

Het teruggeven of loslaten van aardse systemische ballast geeft je lucht en zorgt voor een blokkadevrije stroom en het maakt dat je je levensopdracht concreet (aards) neer kan zetten.

Systemisch werken in relaties

Het aangaan van relaties dient je in je ontwikkeling. Dit omdat een relatie je spiegelt in je meest kwetsbare issues. Een van de thema’s - waar een partner je vooral in je relatie spiegelt - is zelfliefde.

Zouden we, ervan uitgaande dat een partner je spiegelt in je relatie, voorzichtig mogen vaststellen dat we – als we in boosheid afscheid nemen van onze partner of geen verbinding maken in de relatie – dan niet gespiegeld willen worden? Als een relatie is ‘uitgespiegeld’ dan kun je overigens in rust en met respect uit elkaar gaan. Bij het systemisch werken in relaties staan we uitgebreid stil bij de spiegeling door de partner.

Bij het systemisch werken in relaties hebben we vrijwel geen keuze in het niet toelaten van de spiegeling door ouder, kind en lichaam. Omdat we systemisch verbonden zijn met onze familie worden we energetisch ook op afstand gespiegeld. Ook het lichaam kunnen we – als we een fysieke klacht ervaren – niet even uitdoen.

De enige keuze die we van het aardse systeem krijgen, is om onze relaties achter ons te laten als we niet gespiegeld willen worden of als we ‘uitgespiegeld’ zijn. De ene keer – als het rustig voelt en klaar is – is dat een goede keuze. Dan is alles ‘uitgewerkt’ samen. De andere keer is het met name weglopen van de spiegeling die je liever niet ontvangt. In een volgende relatie zal je dan weer hetzelfde thema uit dienen te werken. Vaak is de spiegeling dan wat steviger.

Voor meer informatie: opleiding systemische werken

Tags: Systemisch werken

Logo Barada opleiding w

Barada contact

Reijerscop 10
3454 HW De Meern
t: 06 467 32 346
e: info@barada.nl
KvK: 54698812

Openingstijden:

Dinsdag - Zaterdag 9.00 - 18.00

Openbaar vervoer

Bus 107 vanaf Utrecht CS (20 min. + 5 min. lopen) 

 

Overige diensten

coaching.barada.nl
coachingsreizen.barada.nl
netwerk.barada.nl
login.barada.nl    

Accreditaties

CRKBO Instelling wit smal
KTNO, VBAG, BATC, LVNG