fbpx

Voeding volgens de Vijf Elementen

Voeding volgens de Vijf Elementen

VOEDING VOLGENS DE VIJF ELEMENTEN

Tijdens de Opleiding Vijf Elementen voedingscoach leer je hoe je als Vijf Elementen voedingscoach - met behulp van voedingsadvies - optimaal bij kan dragen aan vitaliteit, welzijn en het lekker in je vel gevoel. Je leert hoe voeding volgens de Vijf Elementen de interne energiestroom en het zelfhelend vermogen ondersteunt. 
Naast de relatie tussen voeding en vitaliteit, krijg je inzicht in de relatie tussen Vijf Elementen voeding en afvallen, Vijf Elementen voeding en gedragsveranderingen, competentie ontwikkeling en Vijf Elementen voeding ter ondersteuning aan fysieke en emotionele klachten. Een aantal specifieke klachten worden besproken. Ook leer je hoe je Vijf Elementen eten kunt bereiden en hoe je als Vijf Elementen voedingscoach een voedingsadvies kan geven.

Opleiding Vijf Elementen Voedingscoach - holistisch en energetisch voeden

De Vijf Elementen voedingsleer is in eerste instantie gericht op het vermijden van disbalans en klachten. Maar ook achteraf kan het de disbalans nog herstellen. Dit gebeurt door het lichaam de juiste energie te verstrekken door middel van energetisch verantwoord en vooral ook lekker voedsel. Hoe, dat leer je in de Opleiding Vijf Elementen Voedingscoach.

Er wordt gebruik gemaakt van de voedende cyclus van de Vijf Elementen - alle vijf de elementen zijn dan gekoppeld aan een smaak en iedere smaak komt voor in een gerecht. Holistisch uitgangspunt: aan ieder element - water, hout, vuur, aarde, metaal - hangt een positieve en negatieve emotie, een kleur, een smaak en ook een organenpaar. Disbalans in de emotie zorgt voor disbalans in het element en voor disbalans in het bijbehorende organenpaar. Eten volgens de Vijf Elementen zorgt ervoor dat de blokkade opgeheven wordt en de energie weer kan stromen.

Wat doet een goede voeding volgens de Vijf Elementen voor jou?

Daarnaast houden we rekening met de thermische waarde van een voedingsmiddel. Deze thermische waarde staat voor de specifieke energie die een voedingsmiddel voortbrengt. Het heeft niets met de temperatuur van het voedingsmiddel te maken maar zegt alles over hoe energetisch verantwoord een gerecht is: geeft het je energie of remt het je energie juist af?

Een Vijf Elementen Voedingscoach geeft advies 'op maat' door uit te gaan van individuele en moment-gebonden behoeftes. Een voedingsmiddel kan voor de ene persoon van grote waarde zijn, terwijl de ander geadviseerd wordt om het juist niet te gebruiken. Soms is het ook zo dat een voedingsmiddel beter tijdens een bepaalde periode vermeden kan worden of juist extra gebruikt dient te worden - bij een allergie of ontsteking bijvoorbeeld, maar ook in een seizoen. De persoonlijke Vijf Elementencyclus laat zien welk voedsel het beste gebruikt kan worden, oftewel welk element in het voedsel extra aandacht verdient. Vijf Elementen voeding is een mooie methode om af te vallen - het herstelt het natuurlijke evenwicht en zorgt daarmee voor evenwicht in gewicht. Daarnaast ondersteunt het op maat bij fysieke/ emotionele ongemakken.

 

Tags: Voeding, Vijf Elementen Voeding

Logo Barada opleiding w

Barada contact

Reijerscop 10
3454 HW De Meern
t: 06 467 32 346
e: info@barada.nl
KvK: 54698812

Openingstijden:

Dinsdag - Zaterdag 9.00 - 18.00

Openbaar vervoer

Bus 107 vanaf Utrecht CS (20 min. + 5 min. lopen) 

 

Overige diensten

www.baradacoaching.nl
www.baradaspirituelereizen.nl
    

Accreditaties

CRKBO Instelling wit smal
KTNO, VBAG, BATC, LVNG