fbpx

Begrijp je kind met behulp van Nine Star Ki beter

Volwassen word je rond je 18e levensjaar volgens Nine Star Ki

Als mens heb jij een unieke persoonlijkheid met bijbehorende kwaliteiten en ontwikkelpunten. De persoonlijke relatie met jezelf ga je geheel of gedeeltelijk aan zo rond het 18e levensjaar. Dat doe je door hetgeen je geleerd hebt in je jeugd te combineren met eigenheid en eigen verantwoordelijkheid nemen - ook wel ‘volwassen worden’ genoemd.

De invloed van de opvoeding op jouw Nine Star Ki reeks

Patronen die ontstaan zijn in de jeugd, bemoeilijken de overstap naar volwassen worden en de eigen persoonlijkheid aannemen. Een kind kan door deze patronen - herkenning en veiligheid zoeken bijvoorbeeld - te lang afhankelijk zijn en ‘kind’ blijven en daarmee anderen verantwoordelijk maken voor zijn leven en/of daden. Een kind dat de overstap naar volwassenheid te vroeg heeft gemaakt, ervaart dat vooral in het niet volledig inzicht hebben in wie hij is. De invloed van de opvoeding - in het al dan niet volwassen worden, het aannemen van de eigen persoonlijkheid en het zelf verantwoordelijkheid nemen - is groot.

 

"De persoonlijke blauwdruk ondersteunt de opvoeder."

 

Inzicht met behulp van Nine Star Ki

Wat kan Nine Star Ki betekenen voor jouw kind en hoe kan het jou ondersteunen in de opvoeding?

De Vijf Elementen in de vorm van Nine Star Ki geven aan de hand van een unieke, persoonlijke blauwdruk inzicht in de voor ieder kind originele weg naar volwassen worden. Het maakt op een eenvoudige wijze zijn kwaliteiten, karaktereigenschappen en blokkades en ontwikkelpunten inzichtelijk. Het laat de specifieke krachten van een kind en de uitdagingen zien. Het verklaart waarom een kind op een bepaalde manier handelt, denkt en reageert. De persoonlijke blauwdruk ondersteunt de opvoeder in het inzicht krijgen in het kind en zijn uitdagingen en het biedt tevens eenvoudige oplossingen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Ondersteunen en afremmen

Begrijp je kind met behulp van de Vijf ElementenOmdat patronen onder andere ontstaan in de opvoeding, is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in waar jij als ouder - met je unieke persoonlijkheid - je kind ondersteunt en waarin je het afremt. Dit inzicht geven de Vijf Elementen door de blauwdruk van het kind op die van de ouder(s) te leggen en te vergelijken. Dit voorkomt het patronen opbouwen en daarmee het niet volledig in de eigen kracht, persoonlijkheid stappen van het kind. In het geval van een uitdaging adviseren wij hoe dit op te lossen.

Ook volwassenen die inzicht in hun persoonlijke blauwdruk willen en advies in hoe weer energievol en vitaal te zijn, zijn welkom. Naast het vaststellen of de persoonlijkheid volledig omarmd wordt, adviseren we dan in loopbaan, relaties, welzijn en vitaliteit.

Tags: kindercoaching, Vijf Elementen Karakteranalyse, Nine Star Ki

Logo Barada opleiding w

Barada contact

Reijerscop 10
3454 HW De Meern
06 467 32 346
info@barada.nl

Openingstijden:

Dinsdag - Zaterdag 9.00 - 18.00

Openbaar vervoer

Bus 107 vanaf Utrecht CS (20 min. + 5 min. lopen) 

 

Overige diensten

www.baradacoaching.nl
www.baradaspirituelereizen.nl
    

Accreditaties

CRKBO Instelling wit smal
KTNO, VBAG, BATC, LVNG